Lite bilder

Hej alla barn!

Nu får nu lite random bilder eftersom jag precis "tömmde" min telefon, som jag oftast inte använder för bildtagning, men ibland så.


Yoga- klasserna i skolan hålls utomhus på La Playa stadium. Blir nog ganska varmt..


Hampus bröt fingret för ett tag sen, hahah. Men lika glad för det är han för det funkar ju bra som pengaknippa!


Detta är vad du möts av när du kommer in i matbutiken vi handlar i - Ralphs'. Haloween är ganska spacat här borta..


Lunch på piren igår!

Jag återkommer lite senare också :)

Sälutsikt

Aaaah sådär, då slänger jag upp fötterna på bordet & avnjuter ett avsnitt av top model. Inte nått av det jag borde göra har jag gjort - men så kan det gå gott folk, igår var en effektiv dag så idag behöver inte va det!

Efter skolan idag kom Kadda hit & vi tog Water front shuttlen (en liten söt buss utan fönster & dörrar som går upp & ner för huvudgatan State Street hela tiden, kostar 25 cent bara) ner till piren där vi åt lunch på en jättefin restaurang. Till maten bjöds det på havsutsikt & sälutsikt, haha.

Resten av dagen har jag bara städat & fixat & gjort sånt som man gör när man unviker pluggandet. Sätta ihop en tvbänk till exempel. Män vill, kvinnor kan.

Ni får inga bilder idag för mina fötter ligger så bra på bordet & jag orkar inte resa mig & hämta kameran...
Så kan det gå.

Hejsvej!

Effektiva klubben

Hej alla barn!

Idag hade jag först astronomilektion, gick finimang men var trött som bara den bara! (Sov inte så gott inatt, sjukt varmt. Hade alla fyra sovrumsfönster öppna + balkongen, samt sov utan täcke - men ack- det hjälpte inte).
Sen knatade jag mig bort till biblioteket för att försöka skriva min academic essay. Gick inte så bra nej. Gick då istället till en english writing tutor.

Det är nått de är himla bra på här borta: Behöver du hjälp får du det! Finns mängder med tutors att tillgå & de bryr sig verkligen om att hjälpa dig! Jag satt med Mr. Green i 30 min & helt plötsligt kändes allt så simpelt & det kommer gå kanoners att skriva min essay nu!

Iaf, gick bort till en astronomy tutor när jag ändå var i farten, inte för att jag behövde hjälp men jag vill ha extra poäng, haha! Fick leta länge bland anteckningarna så jag kunde hitta nått svårt att fråga om, haha.

Satte mig vid La Playa (fotbollsarenan) sen och njöt av solen (idag är det nämligen bara 30 grader!) samtidigt som jag kollade i min engelskabok efter bra stycken jag kunde skriva om i min essay. Klar med det gick jag sen till gymmet & tränade en timma.

Nu är jag hemma & har precis lagat & förberett lite mat! Spenatsoppa med ägghalvor som jag ska ha imorn & lite ikväll (bara för det är så himlans gott) och sen har jag marinerat lite kyckling vi ska äta när Jakob kommer hem :)


Såhär glad är jag när jag hackar lök, tydligen.
Usch vad tjock jag är på denna bilden, det gillar vi inte.

Nu ska jag sätta igång med min essay, vi hörs sen!

Ps. tack mamma för paketet, såååå gott med räkost på mackorna!

Värmerekord

Om jag säger såhär: Igår satte Santa Barbara värmerekord genom all tid.
Det kanske säger lite mer om hur varmt det var?
Tänk att Kalifornien är varmt i vanliga fall....

Nu blir det plugg i bibliotoket!

Att klaga

JAG SKRIVER NU I REN FRUSTRATION!!! MÅSTE FÅ UT LITE ILSKA: DET ÄR SÅ JÄVLA VARMT. SITTER I SKUGGAN PÅ BALKONGEN IKLÄDD ENDAST BIKINI OCH SVETTAS IHJÄL. DET ÄR 40 EXTREMT VARMA GRADER OCH DET FINNS ABSOLUT INGENTING SOM GÖR DET KALLARE.
INTE BLIR DET BÄTTRE AV ATT JAG MÅSTE PLUGGA SÖNDER VÄRLDENS SVÅRASTE UPPGIFT HELLER!!!

GAAAAAAAAAAAAAAAAAAH - JAG HATAR DET HÄR.

FUCK THIS!!!!

Varmt!

HERREJÄVLAR, rent ut sagt. Kalfornien står i brand. Nästan.
Det är så varmt, ni förstår inte. Det är ungefär 35 grader & jag vet inte vart jag ska ta vägen. Finns ingenstans att ta vägen där det är lite kallare.
På nyheterna varnar de för att det ska börja brinna & brandkåren är redo att rycka ut. Snackas om värmerekord & grejer, heeelt sjukt.

I övrigt vill jag säga grattis till min lilla mormor som fyller år idag, åldern skriver vi inte här va Mormor? ;)



Sikken snygging!
Hon blev faktiskt Fröken Småland en gång i tiden!


Det går bra nu

Köpte med en sallad hem & nu sitter jag, max & jakob här på balkongen och ser solen gå ner bakom bergen. Livet är fint.

Här bjuder jag på en bra låt också: STRIP ME - NATASHA BEDINGFIELD

Lite senare ikväll blir det säsongspremiär av Desperate Housewives! NICE!

Jag tycker om min vän!


Broccoli & blomkålsrecept?

Återigen en varm skön dag! klockan är bara 11 så det lär ju bli varmare.

Vi var uppe med tuppen (om tuppen går upp halv 9) idag & blev plötsligt väldigt effektiva; Vi diskade, städade, tvättade lite handtvätt, rengjorde alla ytor & sånt där duktigt!

Hjälp! Någon av er måste väl veta vad man kan göra för gott med broccoli och blomkål?

Nu blir det snart stranden,
hej!


Rubrik till Jesper :)

Hua vad varmt! Inte för att man ska klaga men några grader kallare hade inte skadat idag. ungefär 29 grader men det är liksom en helt annan värme här än hemma, vet inte riktigt hur jag ska förklara... Jaja, kortfattat: Varmt.

Skypade med mamma & syster imorse en stund. Försökte även utbyta några ord med min kära systerdotter Aveline men när Tezza frågade "Vill du skypa med moster?" svarade hon ett klart och tydligt "NEJ!". Sen sa hon även "Lingon" men nått mer ville hon inte säga. Jag tror hon tycker om mig ändå.


Jag & Aveline i våras hemma i Schweeden. Då gillade hon mig iaf.

Efter att ha skrivit min astronomi uppsats om meteor showers så fick jag med mig Jakob ner till stranden där vi badade, solade & spelade frisbee. Mycket skönt med tanke på vädret!


Stranden


Bjuder på en liten ful bild, ser väldigt glad ut :)
(ja pappa, tröjan ska vara så kort. Den har inte krympt i tvätten. Det är modernt!)


Jakob-hesten efter en omgång vattenfrisbee

USCH! När vi stod där i vattnet så kände jag att jag stod på något, trodde det var en alg eller nått men helt plötsligt börjar den röra på sig & jag inser att det var nått äckligt djur. Skakad och upprörd tar jag mig upp på stranden, i hopp om att sjöodjuret inte ska förfölja mig...

Att fortfarande va sjuk

Usch usch, nu är både jag & jakob genomsjuka & vi försöker kurera oss bäst vi kan. Har ett litet apotek här hemma nu. Var inte skönt att sova inatt iaf. Vi vaknar av varandra som hostar & snyter sig, sopbilen, värmen, alarm på mobilen osv.. Igår var det helt otroligt varmt här & vi hade öppet vartenda fönster, inte för det hjälpte men ändå...

Igår hände inte mycket, skola, habit (matställe med världens godaste hamburgare), Jakob glömmer sin väska på habit, åka tillbaka till habit, hämta väskan, åka hem, plugga lite, planera kvällen, sket i planerna & gick ner till Yoghurtland istället & sen gick vi på bio. Jättebra film!! Easy A, den borde ni se! Den spelades in ungefär 40 minuter utanför Santa Barbara så det ser ut i stort sett exakt likadant ut som här!

Tänkte bjuda på lite random bilder på lite vad som nu istället eftersom jag inte har så mycket att förtälja!


Detta är en "klicker".
Den använder jag i min astronomiklass & det är jättesmidigt. Man har bestämda platser & sen när läraren säger till oss att vi ska ta närvaro trycker vi på den bokstaven han säger till om & så får vi vår närvaro!
Under lektionerna kommer det även upp frågor på redovisningen så får vi olika svaralternativ & så väljer du ditt svar på din "klicker". Bra grej, liksom!


Jakob i skolan igår


Tänkte visa lite mer bilder över skolområdet!
Det här är bron som går mellan East & West campus!


West campus.
På bilden ser ni bland annat biblioteket (till höger) men det ligger många fler byggnader bakom!


Från West Campus kan du se över till East där fotbollsplanen är. Vart du än är på skolan ser man alltid havet, ganska nice :)


Att ha öronknak

Här vart det dålig uppdaterat!

Jag har spenderat dagen med att sova i stort sätt. Vill bli av med denna förkylningen! Vad är det för fel när det knakar i öronen när man sväljer?

Iaf, man måste typ gå till skolan för att behålla sitt betyg så jag tog mig upp vid 6 imorse. Härligt. Sjukt fint.
Sen hem, sova, plugga, äta, vila, skola. Nu ska jag kurera mig lite igen, så hörs v imorn!


Att "det kostar bara 89 cent"

Jag borde verkligen plugga men ack, det gör jag inte. Ska snart ta mig i kragen (fast jag inte har någon) och skriva om jag tror könsrollerna blivit mindre tack vare globalisering. Om jag bara svarar "nej", kanske jag inte behöver förklara varför?

Jag tog mig till gymmet ändå innan och tränade lite lätt. Jakob skrämmde dock upp mig & sa att man kan dö på fläcken om man tränar med halsont så jag tog det försikigt & varje gång jag trodde jag skulle dö slutade jag springa. Duktigt väl?


Hahahaha så här snygg var Jakob igår. Gris-Jakob :) Han är faktiskt lite av en smutsgris! Här nedan följer exempel på detta.

Jakobs garderob vs. min


Gissa vilken hylla som är  min?

Annars så är han väldigt duktig på att diska & han har rent spontant börjat handla rengöringsmedel. Helt söt. "Louise, nu ska jag köpa sånt här superdundermedel med blekningsmedel. det kostar bara 89 cent.så det så."

Nej, plugga var det ja...

Att bli sjuk?!

Hej på er!

Helt plötsligt åkte jag på någon slags dunderförkylning men jag tänker minsann inte bli sjuk på riktigt så har inköpt lite medosiiiin (ja, jag vet att det inte stavas så, det är uttalet som räknas). Har knarkat i mig både medicinen, vitaminer och lite annat smått & gott.


Någon som vet om man kan träna när man har huvudvärk, täppt näsa och ont i halsen?


Att vara nöjd

JAAA! Jag har fått reda på hur det gick på astronomiprovet redan. Här nedan följer resultatet:
45 personer i klassen klarade godkäntgränsen (vi är som sagt 130 stycken så förstår ni hur extremt dåliga människorna är? Man blir ju ledsen)
Jag fick B+ (vilket egentligen inte är jättebra enligt mig själv)
Eftersom jag fick en så pass hög procent lyckas jag hålla kvar mitt A i kursen men är numera bara 2a. Eh, det är roligare att jaga än att bli jagad....

Att göra planer

Hej på er!

Har nyss vaknat från en lång power nap (så ja, ingen power nap - utan mer en nap). Det blev en sån lång dag igår (6-23, intensivt pluggande!) så kände att jag förtjänade att sova lite efter att jag hade haft provet idag. Det gick ganska bra, så tråkigt när det är vissa ord på engelska jag inte förstår som förstör en hel fråga. Jag fattar ju vad det handlar om men inte precis exakt det där ordet de frågar efter - extra tråkigt när man verkligen kan allt om just den frågan..

Idag hade jag tänkt att gå till gymmet men ändrade planer, på schemat står istället:
1. Plugga engelska - inlämningsuppgift tills imorn
2. Börja plugga marknadsföring & börja med quizet som vi har tills på måndag
3. Börja plugga Gender Issues in Marketing-läxa som är tills på torsdag
(Gör jag det mesta nu så blir det så skönt resten av veckan, då hinner jag gå till gymmet, träffa folk & annat skoj!)
4. Laga middag. Idag blir det antagligen beef and broccoli men wookade nudlar men det vet vi inte så noga ännu.
Jag har förövrigt köpt hem massa broccoli & blomkål, någon där ute som vet vad man kan göra för smarrigt av det?
5. Duscha, fixa naglarna, kolla på massa bra seriepremiärer ikväll & bara ta det lugnt!
Dancing with the stars, Biggest Loser (Elin M, visst är det kärlek med tjockisar som ger järnet?!), OTH, Glee, The Office (hahaha Elin H, har du sett det?! Du MÅSTE kolla - jag dör så roligt!) och massa mer!


Kolla vad molningt & höstigt det är ute idag! Så skönt med lite omväxling, det är ju fortfarande varmt, i svenska mått mätt - behövs bara en långärmad.


Att plugga

Jag har så mycket att plugga så jag får dessvärre återkomma mer till er imorgon!
Imorn är det stora astronomi examet (som börjar 7.30!!) så nu ska jag spendera några timmar till i boken...


Att inte ha tid

Jag har inte tid för er :)

Att ni får dagen i bilder


Haha what? Jag, Louise Larsson, rankad som 1a i astronomy (av 130 elever)? Kanske ska satsa på att komma med i Phi Theta kappa (studentföring där man måste ha sjukt bra betyg för att va med i) ? haha, sjukt!


Jag & Jakob lagade lunch. Orange chicken, ris och grönsaker! (Ni som har ätit på Panda Express någon gång vet hur gott det är med Orange chicken!)


Åkte till emma för att tagga inför Andres surpriseparty. Han fyller 18 imorn så det var överraskningsfest för honom som sagt, jätteroligt! Han blev så glad :)
Vi beställde hem thai-mat, mycket gott.


och jag tog med mig cupcakes....


Sen kom Kadda :)


Söta V, Danique & Kadda innan Andree har kommit till sitt party


Födelsedagsbarnet. Han blev så himla glad, så sött! Jag har en film på när vi alla står i ett mörkt vardagsrum & väntar på honom & sen kommer han & vi tänder & skriker surpriiiiiiise! Very american!


Jakob & Niko :)

Nu ska vi sova!
Ska bli spännande att se hur det blir med valet. Välj rätt där hemma! Och om ni inte vill lägga er röst på nått, rösta blankt & visa att ni stödjer demokratin! Vi har beställt hem röstningsmaterial men det kom förstigår så vi kommer tyvärr inte kunna rösta :(

Hoppas ni får en lika bra dag som jag precis har haft! :)


Att sakna mina vänner

Jag saknar verkligen mina fina vänner nu ikväll! Och min gamla gymnasieklass - mina bästa vänner som jag saknar väääldigt mycket. var vi tvugna att ta studenten?










ingen nämnd & ingen glömd! :)

Att ha halv pluggkväll

Hej!

Dagen idag: Skola, gymmet, hem, betala TV-räkning (HERREGUD, Usa är ett U-land. Man kan inte betala sina räkningar över internet - jag fick lösa det genom att ringa en telefonsvarare & prata med den i 6 minuter istället)  & storhandla (alla säger vi handlar mycket men vi handlar bara 2 ggr i månaden och behöver bara köpa mjölk till om den tar slut, asskönt att handla riktigt mycket så man slipper springa fram & tillbaka).

Jesper undrade hur mycket vi handlar mat för & nu har jag ett svar, haha. Vi handlar för ungefär 1115 SEK per person i månaden (vi köper givetvis mat tillsammans men vi delar på kostnaden).

Ikväll blir det dessvärre pluggande för min del, men ska göra ett halvkasst försök, det vill säga sitta framför TVn samtidigt och göra lite iaf. Jakob är iväg på LaBrezza & leker med dem där borta :)


vad snygg han är, visst? :)


Påväg till Mcdonalds, det är ju fredagsmys!


Bästa som finns är att bo med Jakob :)

Nu väntar astronomi, hoppas ni får en bra dag där hemma!

Att det inte blir som man tänkt

... ja, det där gick ju inte så bra. Nu har jag sovit i 2½ timma och missat tiden med min tutor så jag får helt enkelt sitta hemma & plugga utan någon hjälp. Någon träning lär det ju inte heller bli. Det får vi ta imorn! Nu måste jag verkligen sätta igång

Att sova

Hej & hallå.

Ben & Jerrys glass är såååå gott. Jag hade aldrig smakat det innan vi flyttade hit & det är som en drog. Inte bra! Speciellt inte när man är laktos...

Dagarna flyter på som vanligt. Har som sagt världens jobbigaste schema så man hinner liksom inte med så mycket mer än åka fram och tillbaka till skolan hela dagarna, plugga, äta & träna. Så himla trött också, sjukt påfrestande att va uppe tidigt & ha sena lektioner. Måste ta en power nap nu om jag ska orka med kvällens lektion. Hade tänkt att hinna plugga, gå till astronomy tutor och träna innan den lektionen också. Vi får se hur det blir med detta....

Finns som sagt mycket märkliga regler & lagar här i amerikat. Förra veckan så fick Max nästan böter för att han gick över den vid tillfället otraffikerade vägen. Okej, jag hade fattat om det var motorvägen vi pratade om men herregud... Har de inget bättre för sig?!

Att ha inställd lektion

Klockan är bara 08:45 men jag är redan hemma från skolan. Vi satt där & väntade men det kom aldrig nån lärare. Tillslut kom det in en ful liten tjej med väldigt röda läppar & sa att lektionen var inställd (jag vet inte varför jag behövde nämna att hennes läppar var röda, nej).
Så tog sällskap med Winston hem och nu tänkte jag städa iordning lite här hemma nu & sen blir det att plugga till mitt astronomy exam!


Att drömma amerikanskt

Hallå på er alla!

Sitter här i solen ute på campus (så om stavningen är sådär såär det för min skärm är sådär mörk av solen ni vet!). Ska snart bege mig till en tutor så att jag får extra credits poäng. Här i USA är det väldigt mycket som skolan i Harry Potter filmerna, haha. Man samlar liksom poäng till ett betyg. Som igår fick jag 15 extra credits poäng för att jag 1) Skrev mitt Twitternamn på marketing quizet (jag vet, det låter märkligt men jag tror läraren vill att vi ska lära oss marknadsföra oss själva & sådär) & sen fick jag ytterligare 10 för att jag stannade kvar och skrev en essay.
Så, ifall jag går till en tutor två ggr i veckan får jag 10 extra poäng per vecka vilket tillslut blir 100 poäng = 20 % chans att få ett högre betyg. Märkligt, men så är det här i amerikat!

Min syster skrev till mig att hon tycker det är märkligt att jag skriver mina egna påminnelser på engelska men det liksom bara blir så... Jag har alltid tyckt att det är jättetöntigt med folk som bryter på engelska eller säger vissa ord på engelska och så men jag börjar förstå att kvinnorna i Hollywoodfruar inte fejkar. Som min favorit Maria Montazami sagt: "Jag tänker på svenska, översätter till engelska och översätter sen tillbaka till svenska".

Som jag tänker på svenska, sen eftersom det är ren reflex att det ska sägas på engelska så översätter man på nått vis, men när jag pratar med en svensk helt plötsligt så kan man inte hitta vissa ord på svenska. Oerhört fånigt. Hade det inte varit för alla svenskar här hade man ju tappat språket helt. Jag har kommit på mig själv att jag drömmer på engelska & inatt vaknade jag av att Jakob pratade i sömnen - på engelska. Engelska är ju det man läser på, lyssnar på hela dagarna & antecknar på under lektioner så även fast det är mycket svenska (som när man pratar med Emma, Jakob, Max eller whoever) så är alla intryck man tar in på engelska & därmed drömmer man på engelska.

Nu blev det plötsligt ett långt inlägg här, så nu ska jag & göra nått vettigt.

Hörs sen!


Detta är min utsikt från vart jag sitter nu!

Att ha dagen klar


Min dag imorgon!


Att sitta ganska bra här


Idag är det en sån där bra dag!
Sitter här ute på balkongen och pluggar astronomi just nu.
har gjort klart en assignment och nu är det quizet kvar, kommit halvvägs :)

Sen ska jag laga lite tacos & sticka iväg till skolan för att gå på marketing class, men den börjar inte förrän 18.00. Och läxan till den classen är redan gjord eftersom jag idag agerar effektiva klubben.

Hoppas ni har en lika bra dag som jag :)


Att samla poäng

Jag måste bara visa vad jag har gjort, eller ja, gör, för att ha koll på ekonomin.



(dålig för att det är en print screen)

jag för in allt i ett excelblad & jag behöver inte räkna ut någonting alls utan jag har gjort inställningar så det räknas ut såhär direkt. Ganska många vuxenpoäng på det va?


Att uppdatera

Ahh, ren frustration över engelskaläxan som fortfarande inte är klar men det är så svårt att jag ger nu upp!

Jag & Jakob gick bort till Ralphs för att köpa lite färskvaror så som mjölk och frukt. Livets klipp hittade vi också: 2,5 liter jorgubbar för $3 - alltså 21 kronor! Mycket gott och det smakar alltid bättre när det är billigt med, haha.
Hyrde även en film ($1) som vi kollar på nu :)


Delikat kvällsmat, jorgubbar & vanlijyoughurt.

Helgen bestod av tvättandes i fredags, sen köpte vi massa onyttigheter (McDonalds, godis, dricka & sånt) och mös hemma med film & sååå :)

Lördags så gick jag till Youghurtland med Alexandra & Lykke & det var sååååå gott. Aldrig varit där innan & jag har ju missat nått minsann. man går först & tar vilken frozen youghurt man vill (finns massa olika smaker) & sen går man & tar valfri topping, finns miljontals (nästan)!


Jag tog jordgubb, cheesecake och chocklad youghurt & massa topping som ni er. Jordgubbar, mango, choklad, kakdeg,cheesecake- bitar, M&M, vit choklad osv.

Efter YL, kom Kadda hit, vi mötte upp Emma, åkte till Emma, hängde & hade allmänt jätteroligt åt olika Halloweenutstyrslar. Halloween ska bli sjukt kul! Alla svenskar som vikingar kanske? Hade varit lite roligt. Men iofs har vi kommit fram till att jag ska vara utklädd till gurka, hahaha.... Hittils är det 6000 (!!) anmälda till halloweenfesten, SJUKT!



Köpte världens största smörburk idag. Så himla gott smör, men ja, det är ju inte smör.
"I cant believe its not butter"


Dusch nu, sova sen, hörs imorn!

Det kommer det kommer!

Hej!

Just nu sitter & jag är frustrerad över min svåra engelskaläxa så jag får dessvärre återkomma när den är klar (vilket kanske kommer ta upp mot 3-4 månader).

Vi hörs ikväll! :)

Att amerikaner inte är så klipska

Hej & hallå!

Här sitter jag & luktar svett. Har nyss varit på gymmet & kört steeenhårt. Först konditionsträning, sen var jag med på fast fitness pass, sen återigen kondition. Det känns.

Som utlovat kommer iaf lite bilder på skolområdet!


Den stora strålkastaren där borta är överfotbollsplanen som ligger nedanför klippan eller hur man ska förklara.


Det som går ut i havet där borta är santa barbara pier och i bakgrunden har vi bergen.


Såhär ser det ut när jag går till gymmet. Gymmet är byggnaden ni ser hörnet av till höger på bilden.

På tal om gym. Kollade på nyhterna i morse:
50 % av alla överviktiga människor i USA tror att de är normalviktiga. Hur sjukt är inte det?! De är inte så smarta de där amerikanerna...

Nu ska jag & jakob gå & tvätta. Usch så tråkigt, men sen är det helg! Woho!

Att vara lycklig

En dag precis som de andra. Skola, hem, plugga, på stan ett tag, skola igen & nu hemma och har kollat på vampire diaries.

Har en lärare som heter Julie. En väldigt lycklig, framgångsrik, jordnära och faktiskt underbar människa. Hon är verkligen en inspirationskälla & hon bryr sig så mycket om folk. Idag fick vi dåliga nyheter, hon har kanske cancer. Hon väntar på svar nu. Känns så fel och konstigt. Man känner sig verkligen extra tacksam för allt man har.

Jag har verkligen börjat gilla Santa Barbara. Det är fint. Det är riktigt vackert. Jag måste nästan ta lite bilder på skolan och visa er. Ligger uppe på en klippa, kollar du åt ena hållet har du utsikt över hela Santa Barbara som är helt omringat av de vackra bergen, åt andra hållet har du utsikt över havet och stranden. A little piece of heaven.


Daniel, Lindsay, Alma och Alicia i skolan. Denna bild är så riggad, haha.


Väldigt fint att gå hem på kvällen måste jag säga.

Nu ska jag gå & borsta tänderna. Gillar vårt badrum. Vi har lite restauranger här utanför och de har alltid live- musik så när man är på badrummet får man spansk musik passande till solnedgången och palmerna utanför. Det gillar vi.

Att ha beslutsångest

Jag har ett stort problem här ikväll. Jag vet inte vilket tv-program jag ska kolla på. Det går MASSA bra säsongspremiärer just nu. Jag har iaf fått ner det till tre val: Nya säsongen av Top Model, Masterchef America or Seasonfinally Psych. Hmm, svåra val ;)

Dagen blev i stort sett som planerat.
Har fått lopporna borttagna (förhoppningsvis) så det luktar gift här hemma nu, men hellre det. Har även pluggat lite och nu ska jag bara njuuuuta av livet, haha. Sjukt skönt att träna innan också, då känner man att man lever. Goooott!

Haha, asså vårt brandalarm.. Det går hela tiden. Till och med när man duschar. Nu är Jakob iväg och tränar och jag duschade. Larmet gick. Så jag får springa ut helt blöt och galen. Usch usch.


Jag pluggandes på balkongen där alla våra saker stod eftersom vi hade gift inne. Tjusigt tycker jag. Mmm.




Att bli av med lopporna

Nyss hemkommen från första lektionen för dagen: Engelska. Det är riktigt svårt att gå upp klockan 6 varje morgon vill jag lova er. Längtar till helgen!!

Resten av dagen:
- Städa i ordning hela lägenheten snabbt & plocka bort möblerna för idag blir vi av med våra loppor.
- Åka till La Cumbre och fixa min telefon, ladda med fler minuter. (Motsvarande kontatkort, om jag inte har några minuter på min telefon kan jag varken ta emot samtal eller sms...)
- Åka till skolan och gå på gymmet
- Åka hem, städa, bära tillbaka möbler & dammsuga bort giftet med en icke existerande dammsugare.


Puss Puss


Att sakna hösten

Och idag är det molningt förresten. Så skönt! Saknar hösten och idag är det perfekt höstväder här tycker jag, inte för kallt, inte för varmt, utan alldeles laaagom.
(Älskar ordet lagom som dessvärre inte finns i det engelska språket. Antagligen för de inte vet hur mycket lagom är. Här är det mycket eller lite som tillämpas. Inte undra på att alla amerikaner är feta, de vet ju inte hur man säger "lagom mycket tack")

Att få micro

Hejsvej!

Jag måååååste verkligen plugga. Orkar inte. Ska läsa ut min life fitness bok & sen göra 2 quiz, efter det ska jag läsa 3 essays i engelskan & göra alla miljoner frågor till det.
Måste verkligen gå till gymmet imorgon för att checka in och sätta igång med tränandet. Men det fixar vi!

5.30 pm idag är ett viktigt ögonblick.
Det är dagen vi får en micro! Hur skönt blir inte det liksom?! Kostar bara $25 på craigslist, alltså ungefär 175 SEK. Det är faktiskt ganska mycket vi saknar här i lägenheten, men som vi får klara oss utan, haha.

Vi har tex. inga som helst sängkläder (vi sover på lakan men har inget påslakan eller örngott), vi har inga lampor någonstans förrutom i taket (så man får välja på strålkastare eller kolsvart), vi har inget nattduksbord (så vi använder våra resväskor som det, staplar de på varandra så blir de bra höjd), vi har ingenstans att plugga eftersom vi inte har nått skrivbord (så man får sitta i soffan eller sängen vilket är lite svårt när man behöver skriva), vi har inga jobbytor i köket så som diskbänk eller nått & vi har inget matbord och ingen riktig stekpanna och ingen dammsugare (min svenska som jag hade med mig funkar inte här nere och nu igår tog batteriet slut...) och ja, det är mycket vi saknar - men vi klarar ju oss ändå. Man tager vad man haver.

Nu måste jag plugga.



Jakobs konservburksätande kommer underlättas en hel del med micro! Mindre disk också.Skööönt!


Att redan ha träningsvärk

God afton,

dagen har flytit på som planerat. har pluggat lite astronomi & life fitness nu i eftermiddag. fick lite väl mycket energi sen så körde ett stenhårt 45 minuters styrkepass här i vardagsrummet, haha. sån tönt är jag.
Gick iaf ut stenhårt så jag känner redan hur ont jag kommer ha imorgon (nej, jag stretchade inte, jag kunde inte ens ta mig upp från golvet).




Tog en lång dusch och har precis ätit lite kvällsmat. Medan Jakob kollar på fotboll & äter chips passar jag på att blogga & dricka te. så det så.




Min kvällsmat lite nyttigare än Jakobs, haha. Jag vet, jag tar bara bilder på mat. Så kan det gå!

Imorn är det skola igen & det ska bli sååå roligt att gå upp klockan 6. 

 

 


Att sätta igång med dagen

Klockan är nu halv tolv och jag har fortfarande inte satt igång med dagens alla bestyr.
Eftersom det är Labor Day så är vi lediga, mycket skönt. Idag så måste jag plugga en massa, vi ska även betala hyran, städa & göra massa praktiskt.

Vi hörs sen!

Att gå och lägga sig

Kvällen har, liksom hela dagen, spenderats med min favorit Herr M. Vi har bara tagit det lugnt, var ute en sväng och tog frisk luft, legat i soffan och kikat film & bara tagit det lugnt.
Måste säga att det bästa som finns är att bara vara med Jakob, mys :)



Lite kvällsmat bestående av annanas och nektarin. Gott. Mmm. Minsann.

Nu ska vi krypa ner & sova.
Hörs imorn!


Att bilder säger mer


Åkte upp i bergen igår och kollade ut över staden.
Letade runt i uppe i bergen efter en utsiktsplats och åkte förbi de sjukaste husen jag någonsin sett. Bor man där är man inte fattig så att säga. Där har bla. Oprah Winfrey and John Cleese (valfri stavning).


Vi var inte sådär jättelångt ifrån toppen!


Kaktus! Mja.


På kvällen åkte vi limosine till en fest. Lite stekigt, men faktum är att det kostade bara $5 var. Ungefär vad det kostar att åka buss i Jönköping en kväll alltså.
Iaf, åkte hem relativt tidigt därifån men det var skojsigt!
Fick ännu mer paket för någon dag sen från Jakobs mor. Tack så mycket :)


Nu har vi precis ätit middag. Potatis, fiskpinnar och spenat!
Mycket delikat.

Spenat kan nog vara det bästa som finns.


Känns sjukt att vi redan har varit här i mer än en månad. Tiden har gått så otroligt snabbt. Hemlängtan är inte lika stor längre, men klart att man saknar folket där hemma.

Nått som dock är jobbigt är att det är väldigt mycket alkohol och droger här. Det känns som om folk inte kan umgås om de inte dricker samtidigt. Jag är inte direkt en party girl utan jag tycker det är trevligare att sitta ett gäng hemma hos nån, käka lite, kolla film, spela spel och sånt. Saknar kvällarna på Antons balkong med mina kära kamrater.

Hejsvej :)


Att vara på äventyr

Efter en stadig frukost bestående av gröt med kanel & banan, youghurt samt en macka med kalkon (ni gillar detaljer) så ska vi ge oss ut på äventyr i Santa Barbara tillsammans med Max & hans vänner som är här & hälsar på från Boston.

Vi höres sedan!

Att vara så trööööött igen

Jag är så trött så trött att ikväll så ska jag bara ta det lugnt framför TVn och köpa hämtmat och slappa sönder.

Hmm, vad har hänt idag? Sovmorgon. Blev inte mycket till sovmorgon, sopbilen kom och förde ett himlans liv. Åkte till skolan, hade en totalt värdelös klass, åkte hem, lagade hemlagade potatisklyftor och biff (med hjälp av pappa i skypen) sen var det meningen att vi skulle gå & handla eftersom det ekade i kylskåpet men Herr M. somnade (gick även i sömnen & pratade "Vad är det som händer? Jag fattar inte alls vad det är som händer").

Så, vi handlade lite senare, när han hade vaknat och pratade så man förstod. Shit vilken storhandling det blev. Älskar Ralphs- kortet. Sparade idag $54.

Just ja, kom hit en mexare idag. Mitt när jag satt & skypade så kommer det in en mextex här - utan att knacka eller nått. Välkommen, ja visst. Han skulle tvätta våra fönster så det gick ju bra.

Jag har inga roliga bilder att dela med mig av.




Vår kvittosorterare. Vuxenpoäng. Fina lappar jag satt på va?


Att vara trött

Usch usch usch så trött jag är. Hade första lektionen vid 8, vilket innebär uppstigning vid 6 & sista lektionen till 21 så nu är jag som sagt trött.

Uppdatering får dröja tills jag är pigg igen. Det märker vi när det blir. På måndag är det ju Labor day & då är vi lediga så det är iaf långhelg att se fram emot!

Godnatt på er så länge.



Idag har det återigen varit väldigt varmt så man längtar ju tillbaka lite till hotellpoolen...


Att vara bra

Hahaha, i min astronomy class så är vi ungefär 120-130 elever. Jag är rankad som den 12e bästa, hittils. Är det inte helt sjukt att man får reda på det?! Det är jag iaf. Jag har ALDRIG varit bra i några naturämnen, men så. Nu är tiden inne!

Att inte ha många lektioner?

Nu sitter jag här igen. Det känns inte som att jag har så många lektioner om man jämför med Jakob, känns som om han är i skolan hela tiden. Men vi räknade ut att vi har lika många ämnen att läsa.. Märkligt.

Jakob läser:
Introduction to Marketing (2ggr i veckan)
Introduction to Business (2ggr i veckan)
English 80 (2ggr i veckan)
Academic Planning
Soccer (2ggr i veckan)
ORIE To College: Intl Students
Economic Geography (2ggr i veckan)

Jag läser:
Introduction to Marketing (samma kurs, fast Jakob har två ggr i veckan medan jag har en lång lektion)
Gener Issues in Marketing
English 110 (De två engelskakurserna är liksom inbakta i varann så har bara två lektioner, precis som Jakob)
English 120
Introduction to Astronomy (2ggr i veckan)
ORIE To College: Intl Students (redan läst klart innan riktiga skolan började)
Academic Planning
Life fitness (när man vill & har tid med ett minimum på 36h under terminen)




Senare idag gäller bankbesök --> middag --> leka med emma --> hem --> duscha --> kolla på psych för att sen avsluta med att sova. Så det så!
Jag älskade programmet psych redan hemma i Sverige men nu är det extra roligt att kolla på eftersom det är inspelat i Santa Barbara, mohaha. Lite häftigt faktiskt. Det borde ni kolla på! Tror det går på 5an hos er.


 



Nu tror jag det blir lite styrketräning för min del (fast vågar inte ligga på golvet, där är det ju massa loppor?!) och sen blir det nog en promenix eller löptur hem från Emma. Det är nice. Igår var jag ute på en löptur vilket är väldigt imponerande eftersom jag inte har någon kondition. Men det ska skaffas!

Hejhej!


Att olyckan sprider sig hos svenskarna

Det börjar bli lite läskigt att va svensk här borta, jag tror att vi är olycksdrabbade.

För ungefär en vecka sen så var det en svensk tjej som bor borta på La Brezza (där Emma & Martin bor bla.) som dumt nog försökte gå i mellan ett bråk, hamnar i bråket och får en kniv in i ryggen. Gick typ 9 cm in & fick typ 40 stygn. Läskigt.

Idag hörde jag att en svensk tjej, som även hon bor på LaBrezza, har dött av hjärninflammation. Ännu läskigare.

Hejsvej!

RSS 2.0