Att vara invaderad av loppor

God dag (speciellt till frida eftersom hon tvingar mig att blogga mer),

Är nu nyligen hemkommen från en lunch på Panda Express med Herr Masthagen. Lunchen bestod av Chow Mein med Orange chicken samt Chicken Cashew Meganism, oerhört delikat och definitivt att rekomendera om ni är på genomresa i Amerikat.

Medans Jakob är iväg på dagens andra lektion (Economic Geography) sitter jag i vår loppinvaderade lägenhet och ska skriva en 4a sidors essays till morgondagens väntade engelskalektion som kommer infinna sig på West Campus klockan 8.00


Nu sitter ni säkerligen och funderar: Hmm, loppinvaderade. Vad menar Louise egentligen med detta?
Det Louise menar med detta utlåtande är att vår lägenhet som har en inte allt för tjusig heltäckningsmatta (färg: brun) har inneboende i form av loppor. De har slagit sig ner i den inte allt för tjusiga heltäckningsmattan (den ovannämnda i färg brun).

Då Jakob G Masthagen fått upprepade utslag på benen under en flerdagarsperiod besökte han idag skolans hälsocenter där det bekräftades att det är loppbett.

HERREGUD. Jag dör. Fattar ni hur vidrigt detta är?! Jag ringde hyresvärden direkt när vi kom hem (på akut-nummret, blev kopplad till en telefonsvarare när jag hade berättat problemet. Det hoppas jag inte de gör om vi har en gasläcka)

Vi har köpt en skrivare idag iaf. Sånt är så väldigt mycket billigare än hemma i Schweden. Vi var verkligen tvugna att ha en skrivare eftersom det är väldigt mycket som ska lämnas in skriftligt varje vecka och om man vill skriva ut i skolan så kostar det så i längden sparar vi på att ha en egen!

Nu ska jag studera så jag återkommer då tid finnes.

Adjö.




Skrivare på loppmatta.
Sa ju från början att jag inte gillade den...


Att vara på den säkra sidan?

Jag sitter här & funderar på om jag ska plugga färdigt eller inte.
Vi har ett homequiz i marknadsföring nämlingen. Jag har gjort nästan alla frågor men så är det några få som är väldigt svåra & som inte går att hitta i boken.

Fick ett sms av Jakob nyss (som är på marknadsföringslektion nu, han har två timmar innan mig med samma lärare):
"Det är ett faketest. Alla som har gjort det får fullpoäng" - Med andra ord så behöver det inte ens vara rätt svar.
Konversationen fortsätter:
"Gott, hoppas att vi också får ha det så då"
"Det är så för er också, sa hon".

Nu sitter jag här & överanalyserar: Om jag hade varit lärare hade jag också sagt så & sen haft riktigt prov med den andra gruppen... Bara för att jävlas. Så jag vet inte om jag vågar ta en risk här? Läsa på ordentligt eller bara fylla i lite så det ser ut som jag gjort det?

I lördagskväll hade jag & Jakob datenight & var på bio & sånt mys.
Igår så pluggade vi & tog det lugnt. Jag var även ute på en powerwalk & gjorde sedan 30 minuter styrketräning här hemma. Duktigt tycker jag. (Har lagt märke till att jag skriver att jag är duktig på allt i den här bloggen. Det tycker jag visserligen inte men man måste ge sig själv lite beröm. Eller mycket.)
Mest tränade jag faktiskt för att få bort träningsvärken jag hade, haha. Min (numera fd.) danslärare körde stenhårt med oss senast.

Jag bjuder här nedan blider på mig själv när jag ser ut som ett rött russin. Varsågoda.


UUUUUUPP med benen. Jobbigt.


Mmmmmm, vad jobbigt.


..oooch så slappna av.


SLUTA DÅ JAAAKOB. Ge mig kameran!

(Nej, jag har inga andra bilder att lägga upp det är just därför ni får se detta)

Idag fick vi återigen paket. NICE. Börjar kännas som jul. Denna gången var det från pappa & karinaoch innehåll massa godis, tidningar, bra-och-ha-grejer & sånt trevligt :) Idag var till och med brevbäraren glad!




Nej, om jag ska plugga nu ändå kanske...


Allmänt

Nämen sedär, nu var det dåligt uppdaterat igen!

Jag sitter här under min nya helt underbara filt i soffan & njuter lite allmänt av att inte göra nått. Jakob är ute med massa killar i parken & spelar fotboll så jag har ätit lite lunch & vattenmelon i min ensamhet. Passade även på att skypa med min kära fader som jag saknar så.

Vad har hänt sen senast? Hmmm.
Skola mest.
Igår var jag ledig men jag hade två homework- quizes i astronomy så jag gjorde dem. På kvällen kom Kadda & Emma hit & vi satt och tjötade till 2-tiden. Mycket trevligt.

Igår var jag förövrigt så extremt sugen på godis. Svenskt lösgodis ifrån VIP. Istället fick jag nöja mig med lite Swedish Fish and Skittles. Inte samma sak vill jag lova. Så idag, som ett brev på posten (eller ja, det var faktiskt ett brev på posten) fick vi svenskt godis! Jakobs kära moder skickade Marabou Choklad, nappar och zoo- apor. Tack så mycket!
(Just ja, alla som ska skicka över brev & sånt. Glöm inte skriva apt.2 eller #2 eller dylikt på. Brevbäraren var inte så glad i morse... haha)





Idag så sov vi riktigt länge. Sen gick vi ner på stan & köpte en mycket tjusig whiteboard & ett sorteringsfack för våra kvitton så vi kan ha koll på ekonomin. Duktigt va?





Förresten, igår lärde Max mig att vika 20 dollarssedeln såman ser hur the twin towers rasar, ganska coolt. Borde nästan ta en bild & visa er.



Jag hade iaf tänkt att plugga nu men sen så insåg jag att det finns en dag imorgon också. Visserligen så blir det jäkligt mycket att göra imorgon i sådana fall men jag tycker att man kan få va pluggfri en dag i veckan iaf. Så imorgon blir det att plugga engelska & marknadsföring. Så det så!


Jag har klippt mig.
Just ja, det har jag. Var så sjukt slitet så det fick bli så. Mjaaa.

Nej, nu ska jag fortsätta göra inget. Hej.


Shopping i massor!

God dag på er i det svenska riket.

Passar på att skriva några rader då jag förtillfället väntar på att pastan ska bli klar. Idag blir det rester: Spagetti & köttbullar. En delikatess i det här hushållet vill jag lova!

Klockan är visserligen bara 10:10 men det är redan dags för lunch. Vi äter ju frukost runt 6 på morgonen så är faktiskt riktigt hungring. Jag fick precis brandlarmet att gå igång förresten. Vi har ju ingen micro så vi får snällt värma maten i ugnen. Då går brandlarmet :)

Iaf, igår var det ju stora shoppingdagen. Klockan 16:40 satte jag & emma igång & var hemma runt 21:30. Mycket nice. Åkte bort till La Cumbre & laddade med Tacobell. Sen blev det Pacsun (=Två linnen & en vit kofta), vidare till Love Culture där vi var i två timmar, haha. Testade hela tiden & tillslut hade vi så mycket kläder så vi fick en egen liten hängare i butiken, haha. Sjukt schtekigt. Detta besök resulterade i en väst, ett par shorts, två klänningar, ett armband och ett par skor.

Sen gick vi vidare till.. hmm, vad det nu hette, där det blev fyra par trosor. Efter det blev det Sears (=två kuddar, en filt, två ljustallrikar, ljus, tandborstmugg & tvålkopp).

Sen så var jag dessutom tvungen att köpa en leotard till dansen som jag har idag. Oerhört fåningt. Jag vill verkligen inte ha på mig det, men annars får man inte nått betyg och man blir droped from the class.
Jag ser iaf ut som en stoppad korv i den. Väck som inte finns där i vanliga fall finns helt plötsligt där. Kul.

... och så köpte jag en tröja till jakob också förresten.

Det bästa med hela denna dagen är att jag endast rörde 700 kronor av min lön. Resten var av pengar jag hade sparat till shopping innan. Bra Louise, Bra.





En av klänningarna. Ser ut som jag har världens största höfter, men jag har byxor under, haha.


Vår soffa med nya kuddar & filt. Jag tycker inte det är så tjusigt med blomlakanet på soffan men Jakob gillar det & jag har en tendens till att spilla, haha.

Nu blir det mat, sova en sväng, sen tillbaka till skolan för danslektion.


Även fast...

det inte är svåra läxor man får så är det mycket som ska göras och det ska vara american style och jag vet inte riktigt hur amerikanerna gör allt.

Imorgon har jag bara en lektion så sitter & gör läxorna till det nu.
Imorgon är det även löning. Det betyder ca 12.000SEK extra som ska spenderas på mig själv!
Har nämligen inte köpt nya kläder till mig själv sen... ja, igår, men det är seriöst det enda klädersplagget jag köpt på vääääldigt länge. Just nu har jag inte ens underkläder som räcker i en vecka, haha. (Ja, pappa, oroa dig inte, jag SKA spara i stort sett allt, så dum är jag inte)

Nu måste jag dessvärre återgå till pluggandet.

Adjö!

Skola & köttbullar

Idag började ju skolan som sagt. Började dagen med att komma försent...

Vi ville vara ute i god tid så vi gick redan 7:15 till bussen. När vi kommer till transit center så har de beställt fel buss så vi kommer inte med. GAAAH. Till slut kommer vi fram med en annan buss. 
Jag snubblar in svettig & äcklig på English 110 på West Campus (fattar ni hur långt det är dit när man har bråttom & aldrig har varit där?!). Lektionen var helt okej & läraren likaså.

Köpte hem lite mer grejer till skolan. Börjar bli fullt i hyllan nu! Men ju mer prylar man har ju mer hemma känner man sig!




Eftersom jag inte hade min andra lektion förrän 18 nu ikväll & Jakob hade lektion både vid 14 & 19 så var jag snäll & lagade en ordentlig middag. Snällt va?
Hemmagjorda köttbullar smakar ju inte fel!


Några av mina fantastiska skapelser.

Invigde faktiskt mina joggingskor idag med, det trodde ni inte va? Imorgon står astronomi & dans på schemat. Det gillar vi. Dans alltså. Inte astronomi.


PUSS min prins!
Idag har det varit så otroligt jäkla varmt. När Jakob kom hem från skolan så tog han av sig kläderna direkt, haha. Gick runt i underkläder, annars dör man typ. Även fast det ser ut som jag är naken har jag iaf hyffs att ha på mig tubtopp & kjol. Haha!

Förresten, nu när jag ändå tänker på det. Alla som jag brukar skypa med på förmiddagen (USA- tid alltså, den är väl runt 18 hos er): Jag kommer inte vara inne på skype på förmiddagarna mån-tors. Då har jag dessvärre lektioner så det får bli att planera in när viska prata & så får vi prata fre-sön!

Nu ska vi sova.


Dear diary

Hej & hallå gott folk.

Nyss hemkommen & sitter nu i soffan (som jag inte visat för er än) och har huvudvärk. Antagligen för jag inte ätit på X antal timmar... Bad Jakob tina nått från frysen men icke & jag känner att jag inte pallar äta nudlar. Igen.

I alla fall, jag har nu lekt med Emma & Kadda. Har gått på stan och sånt gemytligt. Köpte en oerhört tjusig kofta. Hittade bästa butiken -dear diary. Dit blir det minsann återbesök.

Imorgon börjar allvaret.
Time for school. På riktigt. Imorgon har jag min första (engelska-) lektion klockan 8, så det blir en tidig kväll. Sen har jag inte class igen förrän 6pm - då är det dags för marknadsföring!

Och nej. Skorna är inte invigna ännu. Får se hur det blir med den saken. Hmm.

Min kamera har jag inte haft med mig idag heller. Dumma Louise.

Här får ni därför två random bilder. Varsågoda.


Denna bilden snodde jag från Emma. 
Tänkte att den var lite representativ för dagen.
Jag, Kadda & Emma.


Passande för skolan börjar imon. Kanske?


Mys



Igår var det som sagt myskväll. Mycket gemytligt.
Idag är det återigen otroligt varmt ute så ska ut & lägga mig i parken & läsa eller gå ner till stranden & svalka oss lite. Det märker man!

Vi hörs senare!


Igår & idag

Igår så var det lite party.
Mycket trevligt.
Började hemma hos Emma & gänget på La Brezza & sen bar det av till Isla Vista.
Återigen - mycket trevligt.

Absolut roligast var nog egentligen vägen mellan Santa Barbara & Isla Vista. Vi åkte nämligen party cab. Det är en minibuss som är som ett litet discotek. Sjukt nice. Det är lampor i taket, svarta säten längs med alla sidor, hög partymusik & allmänt tagg!



Katharina & Emma



Röj i party caben


Haha, sjukt snyggt.


Emma & Johan


Hahaha, sen framme på festen.

Jag ger upp det här med bilder från igår för de är inte särskilt tjusiga, haha.



Idag har vi iaf varit & storhandlat. Nu jäklar behöver vi inte handla på ett tag.
Speciellt inte shampoo & balsam.
Jag & Jakob har blivit sånna gudar på att handla ekonomiskt.


Rena rama klippet. Varje flaska kostade bara 89 cent! Kostar vanligtvis runt $4 så vi köpte på oss en del eftersom det håller länge & går åt en hel del. Bra där. Visst?

Nu har jag precis tagit mig ett bad efter en promenad genom stan (shalalala, la la la la) från La Brezza där vi chillade lite. De skulle på partaj ikväll igen så vi gick hem istället & nu ska vi krypa upp i soffan med chips, ostbågar & juice. Till det serveras det lite svensk kvalitets TV. Det gillas.

Imorgon ska jag inviga joggingskorna så ja... håll tummarna för att jag ska överleva.


Gott & Blandat


Erkänn söt pojkvän jag har?

Idag blev det som sagt IHOP till frukost. Vi tog buttermilk pancakes med jordgubbar & jordgubbssylt! Beställde in 5 stycken men jäklar vad mätt man blev! Jag åt ungefär 2 stycken sen tog det stopp!
Dessvärre fick jag ingen tjusig bild på pannkakorna eftersom jag glupskt kastade mig på dem.


Efter frukosten gick vi ner längst med state street för att lämna tillbaka en transformator vi köpte igår. Den funkade inte & det verkar inte finnas fler ställen i stan som säljer sånna så vi får klara oss utan.

Efter vandrat runt lite åkte vi till Upper state street & La cumbre plaza, det är i närheten där vi bodde på hotell i början. Iaf, där köpte Jakob fotbollsskor, benskydd, strumpor, fotboll & lite sånt skoj. Hans soccer class börjar nämligen på måndag!


Hoppas ni tycker vår fina heltäckningsmatta är fin.  Det tycker inte vi.
Jag köpte joggingskor (!!!!!) (!!!) så tänkte utnyttja att vi bor så nära parken & börja springa lite. Världens klipp gjorde jag iaf, skorna kostade bara $19!
Sen var jag ju tvungen att köpa en plattång.
Av någon konstig anledning tyckte Jakob att vi behövde köpa ljus också. Hmmm.

Vi har förövrigt fått vår soffa, soffbord & tv nu med! Jag & Herr.M har enats om att ha tema grönt i vardagsrummet (därav ljusen), rött i köket, blått i badrummet & svart/vitt/beiget i sovrummet. Tjusigt tjusigt.


Här bor vi!
Kom på att jag inte lagt upp någon bild (som inte är tagen från Google maps) på huset!


Och bakom huset går vi in till lägenheten!

Nej, nu har jag inte tid med det här. Ska plocka undan middagen (Tonfisk i tomat& basilika-sås med pasta, börjar bli lite utav en standard rätt hos familjen larsson/masthagen, hahaha)

Puss


Att äta lyxfrukost!

Idag mår Jakob bättre & mina ben likaså. Då kan man blogga.

Klockan är nu 9:42 & vi har tagit sovmorgon. Nu ska vi även unna oss frukost på IHOP. GOTT!!!

Hörs snart igen :)

Förhinder

Jag har alldeles för ont i benen för att blogga.

Dagen börjar bra...

Min stackars pojkvän ligger i sängen och hostar & producerar ton med snor. Jag går upp för att ska fixa lite medicin till stackarn men inser då ganska snabbt att jag inte kan gå.

Min röda hud har stelnat & på riktigt så var tårarna inte långt bort. In på toan, smörjer in flera lager med solskyddsfaktor & kan sedan serva Jakob en pillerblandning.

Nu har han somnat om medan jag och mina onda/röda ben ska traska typ 5 blocks till Transit center för att ta bussen till skolan, sen börjar den roliga vandringen genom campus. Rullstol någon?

Använd solskydd barn.

Hej.

Nu tar vi det här från början. Jag har tagit bort en leverfläck på baksida lår. Den såg ut ungefär såhär:



Inte så mysigt.

När jag hade tagit bort den så ser det ut såhär på baksida lår:



Idag ser mitt lår ut som följande:


När vi var på stranden så passade jag på att plugga lite så då är det ju smidigare att ligga på mage. Jag tänker då "Jag smörjer in lite extra på ärret eftersom det inte har läkt riktigt än".
Smörjer på riktigt rikligt med mitt superdupersolskyddsstift som har solskyddsfaktor 800. Ungefär.
Fint det blev. Bra jobbat Louise.

Imorgon tänkte jag sola magen & skriva LOUISE i versaler med superdupersolskyddsfaktorstiftet.

Jag återkommer då, natti natti!


Ta en gruppbild!!!!

Igår var vi & åt på Habit, mycket delikat - speciellt eftersom vi var så sjukt hungriga.


Hampus gillar gruppbilder, så vi tog en.
Jakob, Hampus, Emma, Johan, Martin, Max

Idag hade jag PD-class igen. Imorgon är sista lektionen & därmed sista provet. Imorgon har jag alltså läst klart min första collegeklass & har då läst 0,5 units av 15 denna terminen. GÖTT!

Idag är det sjuuuukt varmt. Hot. Hett. Så det blir stranden för oss!


Jakob Masthagen


Jag älskar dig!


19 stora starka år

Hej & välkomna till hajk.

Vi har köpt ett bord till vår balkong. Denna historia gick på $40 vilket vi ansåg vara ett klipp. Mycket praktiskt och användbart eftersom vi inte har något annat bord inne i lägenheten. Mja.


Låt er inte luras. Det är inte så fint som det ser ut.


Köpt skolböcker. Dyr historia. Dessa ni ser på bilden kostade tillsammans ca 3000 Svenska Riksdalar.
För det finns inte amerikanska riksdaler. Visserligen inte svenska heller. Skit samma.


Hmmmm. International House of Pancakes


Vi tvättade igår. Även det en dyr historia. Tråkigt att betala för saker som är tråkiga. Faktiskt.
Nu har vi iaf rena kläder. Nu ska duschen bara fixas med så vi blir rena med.


Pluggtime då ja.

Det är inte bara schtek här i det stora landet i väst. Känslorna går upp & ner hela tiden. En timma så vill du bara hem, andra timman så är du ganska nöjd med hur allt är. Oftast vill jag bara hem. Har sådan extrem hemlängtan. USA är verkligen inte vad jag väntade mig & hittils finns det faktiskt inte nått särskilt jag fastnat för i det här landet.

Jag fyller dessutom år idag & imorse så väntade man på att mamma skulle komma in med frukost på sängen & att få jordgubbstårta. Nej, jag måste säga att jag saknar min familj nått sjukt. Likaså vänner. Bara att ha någon att ringa eller en viss Maria Ljung att skicka sms till.


Jag firade mig själv genom att köpa cupcakes till mig själv. Grattis Louise. Tack :)

Hejhej


... och andra halvan

Nu är jag tillbaka från skolan, hade PD klass idag. Det är typ som en introduction to the american college systems för att citera.
Hade ett lätt prov & fick läxa tills imorgon. Denna kursen håller bara på i fyra dagar sen är det klart så det är ju skönt iaf!

Tänkte bjuda på bilderna som inte kom med igår... det var visst inte så många.


Maxiiboy igår i parken.


Igår var vi på bio, The Other Guys hette filmen & den var sjuuukt rolig! Så den måste ni se. Ja.


Börjar bli riktigt varmt här nu. Högsommaren är i sep-okt så det är bara att vänja sig!


Bara för att visa oroliga föräldrar att vi faktiskt äter lite vettig mat!
...ibland.
Det har råkat bli en hel del konserver & nudlar på senaste.
Men i förrgår gjorde jag faktiskt en dundermåltid, hahaha. Kyckling, ris & bearnisesås!


Nu ska vi ut i parken en sväng & sen blir det att  tvätta. Nu är rena kläder en bristvara i det här hemma. Rent hår också förövrigt. Vår dusch fungerar nämligen inte normalt så man får sitta ibadkaret & skvätta vatten på sig för att bli "ren". Inte nog med att håret är lockigt så är det dessutom smutsigt.
Vilket härligt I-land jag bor i.


Halvt inlägg

Jag är dålig på att uppdatera, fy på mig.

But I'm back och tänkte att: Bilder säger mer än ord - så. Ni får bilder till att börja med.



Påväg till La Brezza, ett studentområde där martin & emma & gänget bor. Där är det party dygnet runt typ, haha.


Our street!


Hampus!


Jag & Johan!


Jakob på state street!


Jag & Jakob har utforskat dansbutiken.
JUST JA!
Klasserna jag ska läsa i höst är:
Introduction to Marketing, Introduction to Astronomy, Gender issues in marketing, English 110 (vi var tvugna att göra engelskatest & se i vilken kurs vi skulle placeras i & jag placerades i den högsta, GOTT!) ORIE to College, Academic planning, Intermediate Jazz Dance.

Till alla klasser måste man köpa lite olika böcker, scantrons & grejer. Till dansen måste jag köpa en leotard - inte riktigt min grej! Iaf, det var därför vi letade dansbutik!


Vi bor precis vid en park vilket är asnice! Gick dit & la oss i solen, eller ja, jag låg i solen. Max & jakob spelade strandtennis & frisbee.

 

Gaaaah, Nu dog internet precis när jag skulle trycka på publicera. Hälften av inlägget försvann... Ledsen hest.

Ni får njuta av resten av bilderna imorgon istället!

Natti Natti


Att sova ut

Gooooo Morron Go morron i stugorna!

Ännu en dag i paradiset, man vaknar med blodsockret nere i fotknölarna och man vill aldrig lämna sängen, men hur skulle världen se ut om jag- Louise Larsson, uteblev från vardagsröntgen? Liiiite gråare, lite futtigare.

Nu ska vi ut på yardsale & se vad vi kan hitta, kanske en micro eller ett litet nattduksbord.

Återkommer sedan & berättar vad jag ska läsa för kurser nu i höst!


Att sakna platt hår

Nu ska vi snart iväg till skolan. Inte alls sugen på detta, nej.

Idag är en sån dag jag skulle kunna mörda en halt åsna för att få en plattång. Jag har haft håret uppsatt i 1½ vecka nu & då ser jag ut som en kille & jag vill inte se ut som en kille så jag vill ha en plattång.
Du vet hur jag känner mamma, fluffet är enormt & det ser ut som man har pälsmössa på sig hela tiden. Hatar att känna sig så fuuuuuuuuul.

Idag är det även en sån dag jag vill ligga kvar i sängen hela dagen & mysa med min älskade, mest underbara pojkvän.


bara för jag har världens bästa pojkvän.


Att gå på collegefest

... är nice. Visserligen gick vi hem tidigt för att vi var cpt trötta men ändå. JAG HAR UPPLEVT DE BLÅ & RÖDA PLASTGLASEN. Så det så!

Idag har vi varit lediga vilket har varit helt otroligt jätteskönt. ungefär. Vaknade dock klockan 8 så gick upp & åt frukost & sen gick vi & la oss igen. Bara för att vi kan. Bara för att vi har säng numera. Vi har hittils fått: Säng, hylla, tallrikar, bestick, fåtölj. Sen kommer coffeetable, soffa, tv och tvstand nu i helgen!

Idag har vi återigen varit & storhandlat & köpt lite mer skit. Jakob köpte visserligen en telefon. Det får väl inte klassas som skit, som till exempel en skärbräda & toapapper.


Max, Martin & Jakob


Hampus & Martin spelar beerpong


Max & norsken


Justin, Cornelia, Emma & Aron


Vår nya säng! Förhoppningsvis ska vi skaffa oss ett litet sängbord

Vårt lilla kök. Utan micro!!! Not good....




Liten del av toaletten. Vi har badkar, vilket är ett plus.


Många konserver. Är man student så är man!
Ska bli så sjukt gott att kunna laga egen mat. Måste säga att man är extremt trött på snabbmat & allt som hör till det. Idag så åt vi på Carls Jr och jag ville verkligen inte ha hamburgare så jag tog en burrito med ris & nachos. Det var det absolut vidrigaste jag någonsin ätit.
Bara så ni vet det.



Balkong har vi ju också! Sjukt nice utsikt. Visst?

För er som vill skicka brev eller grejer (GODIS)  så är vår adress:
1315 Anacapa
93101 Santa Barbara, CA
USA

PUSS!

Att handla mycket

Tjalom!

Det är mycket som behövs köpas till en lägenhet, massa skit som man inte tänker på. Tex. en låda i lådan i köket att lägga bestick i. Igår gav vi oss ut på handling för att köpa diverse skit.

Max som var med är en van resenär så han fick oss att ta med våra resväskor att fylla med mat, kuddar & allt vi skulle köpa. Detta var det bästa vi gjort. Vi hade aldrig kommit hem med allt annars!


Fylla väskan med frusen lasange!


Vi gick med i Albertsons (matbutik) saving-club & skaffade oss medlemskort. Sjukt bra! Vi handlade mat för $50 men hade vi inte varit med i klubben hade det kostat $70. Jakob blev helt ivirg & letade ständigt efter det bästa fyndet, haha! Söt är han.


Tillfällig sängplats i nya lägenheten! Jag mest ligger där som en dö fisk.








I skolan. Igår hade vi engelskatest & matteprov. Alla svenskar får göra det svåra provet medan alla andra nationaliteter får göra det lätta, haha. Säger ganska mycket om hur bra vi är.
På matten fick jag 78 % - sjukt nöjd. Jag klarade knappast matte A back home!


Update

VI HAR INGET INTERNET!
 Eller jo, just nu ja. Men inte sen, icke. Vi snyltar på caféets internet under dagarna men de stänger tyvärr av det under kvällarna & nätterna så då är man uppkopplingslös. Nu måste jag dessvärre göra vettiga saker istället för att blogga & visa hur sjukt galet vi handlade igår, hahaha.

På återseende!
 


Äntligen hemma!

Nu har vi äntligen fått en lägenhet. Den är egentligen lite över vår budget men vi har inte så mycket att välja på, och vi gillade den så den får det bli. KLATT & BETALTT!

Kvalitén på lägenheter här i stan (landet!!) är sjukt dålig. Men denna är iaf relativt fin & bra. Max, svensken vi leker med ni vet, fick lägenheten jämte oss så vi har ju en bra granne iaf :)

Nu ska vi fira genom att slänga oss i poolen & jaccuzin & ta det lugnt! Ikväll blir det nog att spela lite sällskapsspel & pojkarna vill dricka öl. Det vill inte jag. Så jag ska inte det. Kanske ska köpa en. Vaska den andra.

Vaska är nog förövrigt världens bästa uttryck. Ska börja vaska allt: Köpa två soffor till lägenheten, vaska den ena. Kanon!

Skrev under ett fint avtal idag då givetvis till lägenheten. Vi får inte ha husdjur. Men det går bra med fisk & fågel. Jag ska skaffa mig en struts.

Trevlig kväll! (...eller ja, trevlig dag för er då kanske)



Här är lägenheten vi ska bo i. Precis över ett fik som bara gör cupcakes, kan bli farligt. Haha!


....och så från andra sidan av huset.



Gårdagen!














Lovin' cali



Plattången funkar inte i Amerikat :(
Man tager vad man haver!



Passade på att njuta av att faktiskt bo i California idag. Eftersom det är söndag idag har vi inte kunnat göra så mycket vettigt eftersom det mesta är stängt. Däremot så har vi varit & kollat på en lägenhet som vi faktiskt gillar väldigt mycktet, eller iaf bäst hittills. Billigare än de tidigare också :) I den lägenheten ingår en liten trädgårdsplätt & ett apelsinträd. How cool isn't that?

Nu vill inte bilduppladningen fungera mer så resten av bilderna kommer imorgon :)
Nu ska vi sova & imon ska jag äta så jäkla mycket peanutbutter. Sjukt gott. Sjukt dumt.
PUSS!


Cancerlägenheten


Jakob innan lägenhetsvisning.


Max, svensken vi umgås med.


Gatan utanför lägenheten vi antagligen ska flytta in i.


En annan lägenhet vi kollade på. Amerikaner har en stark kärlek till heltäckningsmattor. Just denna lägenheten "innehåller" radon. Man kan alltså få cancer av att leva här. Vi ansökte om den :)
Snart är vi hemlösa. Snart börjar skolan. Jag är inte så positiv längre :)


Bilder: Malmö - LA- Santa Barbara





I väntan på bussen till Santa Barbara.

Min käre sambo (waaah, vuxenpoäng) vid skolans fotbollsplan :)


Detta är en av de störregatorna i vår nyblivna bostadsort. Ganska nice.
Folket sitter vid vägkanterna för att jag går där i mitten.
(Det är festival-helg här i SB, det är en carnival längs gatan. Alla är på partyhumör & gatorna är fyllda med människor & TV-team! Alla skriker "Viva La Fiesta" överallt och hela tiden. Livets fest typ! Man firar inget särskilt, utan det är mer en spansk tradition att man ska festa & ha roligt. Därav uttrycket de skriker: Länge leve festen!)





Vi går downtown efter en lägenhetsvisning...



Det här med att skaffa lägenhet är KRÅNGLIGT. För en timma sen så kände jag mig helt uppgiven, men nu känns det bättre (så pappa, du kan nästan bortse från mitt jag-ger-upp-mail - allt känns bättre nu)
Har kommit i kontakt med ett jättebra företag nu så imorgon ska vi & kolla på en fin lägenhet som ligger mitt inne i stan & nära skolan. HÅLL TUMMARNA FÖR OSS NU!

Nu ska vi snart träffa Max, en annan svensk vi träffade nyss & tjöta lite och ta det lugnt!

PUSS & KRAM


Äntligen framme!

Hej hopp!

Då var vi äääntligen framme i det förlovade landet amerika.

Vi började ju med att åka ifrån Jönköping för att ladda batterierna i Malmö. Dock blev det inte mycket laddande. Det blev mest trängas i en 90-säng & en sovande stridslysten Jakob. Jakob sov. Jag sov inte. Jakob sparkades. Jag tog emot. Hahaha.

Vi åkte iaf tillslut iväg till Danmark där vi sedan tog det första planet. Blabla, kom fram till Amsterdam & världens (nja, Europas iaf) största flygplats. Blablabla. Tog planet till Los Angeles. Jag sov. Jakob sov inte.
För min del var detta en riktigt jobbig resa eftersom jag påverkas så lätt av trycket uppe i luften.. Mådde alltså skit hela resan, därav all sömn! (Ja pappa, vi fick ett eget mediacenter & fick välja egna filmer osv.)

Tillslut kom vi smidigt in i USA & Los Angeles. Jag blev faktiskt lite besviken. Inte en enda röd matta såg jag.
Skämt & sido. Staden var verkligen inte vad jag förväntade mig. Den var inte så flashig som jag trodde.

Nu sitter vi på vårt överförväntan-hotell & ska snart ut & äta. Känns konstigt att ni ligger där hemma & sover och vi har inte ätit middag än. Imorgon ska vi leta lägenheter & förhoppningsvis hittar vi en snabbt så vi inte behöver bli kvar på hotellet. Fast Jakob har redan gjort sig hemmastad här. Satt upp en Sverigeflagga & en tavla. På riktigt.

Vi hörs imon & då kommer det förhoppningsvis bilder! Internet på den här sidan atlanten är inte så bra som i Sveariket.


HEJDÅ SVERIGE!

Då så bitches!
Det är snart dags att lämna hemmet, flyga ur boet, ta sitt pick och pack & dra. Så att säga. Ni fattar principen.

Om 2 timmar och 40 minuter rullar bussen & tro det eller ej så har jag packat klart. Nästan det är värt att fira.
För er som vill säga hejdå så är det på Resecentrum som avsked sker, ca 15:30!

Nu hörs vi inte förrän jag blivit California-bo & lyckats komma i närheten av internet, så ni får ha det bra & de flesta av er kommer jag sakna väldigt mycket.

Ni behöver ju inte heller försöka nå mig på mobilen för mitt nummer som jag haft i 6 år nu är kapput & helt väck. Det är inte värt att fira. Kommer aldrig kunna skaffa ett nytt nummer, kommer inte komma ihåg det... Ja, slut på parantes.


PUSS & KRÄM


Ungefär såhär glada är vi för att flytta. Men jag vet inte varför Jakob är tröjlös.


Att packa

Jag ger upp. Nu sitter jag här i min resväska. Mest pga att jag kan. Den är nämligen enorm.
Provade även att ligga ner i Jakobs väska i morse. Även den väldigt rymlig och en 1.70 lång tjej får plats finfint.

23 kilo. That's it. And I say no more.


Ja, jag är exakt så förtvivlad jag ser ut att va.  


Hahaha, Är bara tvungen att visa den extremt fula tårtan som jag & frida bakade för några dagar sen. Detta är alltså en McDonaldstårta, för att fira att vi slutar på det hemska stället.
Röd karamellfärg blir inte röd. Om ni också funderar på att göra McDonaldstårta.


RSS 2.0